Gemeenteraad: ‘Regel passend onderkomen voor jongerensoos De Bastille’

De gemeenteraad van Krimpenerwaard roept het college van B&W op om een passend nieuw onderkomen te vinden voor jongerensociëteit De Bastille in Schoonhoven.

Leefbaar Krimpenerwaard en PvdA/GroenLinks dienden hiertoe dinsdagavond een motie in, die werd aangenomen door de raad. Alleen de SGP stemde tegen.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
“Met deze motie willen we benadrukken dat het vinden van de juiste oplossing voor de Bastille een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van zowel de gemeente als het bestuur van de jongerensoos,” stelden de indieners Jeffrey Groen (Leefbaar) en Sandro Kovacic (PvdA-GroenLinks). “We roepen het college op om actief betrokken te blijven.”

De jongerensoos aan de Schoonhovense Spoorstraat moet na 35 jaar uit haar huidige onderkomen vanwege woningbouw op deze locatie. Het heeft nu het voormalige stationsgebouw aangewezen gekregen als tijdelijke oplossing.

Belangrijk voor jongeren
Daarna moet er een permanente locatie gevonden worden, waar de soos zijn activiteiten kan voortzetten.

“Dat kan het bestuur van De Bastille, dat louter draait op vrijwilligers, niet alleen. Het is belangrijk dat jongeren een plek hebben om samen te komen en zich te vermaken”, aldus de indieners.

Wanneer verhuizen?
Overigens is het nog wel even de vraag wanneer De Bastille precies -tijdelijk- verhuist naar het voormalige stationsgebouw. De gemeente zet er het liefst vaart achter en dringt aan op 1 april, maar daarmee voelt het bestuur van De Bastille zich voor het blok gezet.

“Dat is wel erg kort dag. Geef ons één maand extra, dan hebben we iets meer tijd om dingen goed te regelen”, meldt Bastille-voorzitter Ruben Koning in een reactie.

Bron: https://www.hetkontakt.nl/krimpenerwaard/nieuws/381864/gemeenteraad-regel-passend-onderkomen-voor-jongerensoos-de-ba