Wij gaan verhuizen!

Zoals velen van jullie weten, zijn we de afgelopen jaren actief op zoek geweest naar een nieuw, vast onderkomen. Tot nu toe zonder succes. In de laatste paar jaar hebben we gesprekken gevoerd met verschillende partijen, waaronder de gemeente Krimpenerwaard, Scouting Olivier van Noort en diverse ondernemers, om een geschikte nieuwe locatie te vinden. Nu is echter het moment aangebroken om een belangrijke beslissing te nemen. We kunnen niet eeuwig blijven zoeken; er moet gebouwd worden. In samenwerking met de gemeente en lokale ondernemers willen we een locatie vinden waar we minstens 35 jaar, en hopelijk langer, vooruit kunnen.

We hebben een tijdelijke oplossing aangeboden gekregen: het Stationsgebouw aan de Spoorstraat 1 zal ons onderkomen zijn voor maximaal 2 jaar. Ons nieuwe adres wijkt dus niet veel af van het oude, alleen het huisnummer verschilt 1 cijfer. Deze periode gebruiken we, in nauwe samenwerking met de gemeente, om de ideale permanente locatie te vinden.

Het nieuwe gebouw biedt voldoende ruimte voor onze activiteiten, hoewel we helaas voor nu afscheid moeten nemen van het podium. De verhuizing start binnenkort, en daardoor zullen we vanaf half april tot begin mei een paar dagen gesloten zijn. We kijken ernaar uit iedereen daarna in ons nieuwe onderkomen te verwelkomen.

In de 35 jaar dat we op Spoorstraat 11 zaten, zijn niet alleen talloze vriendschappen en relaties ontstaan, maar ook persoonlijke en professionele levens zijn hier gevormd. Onze gasten hebben hier mijlpalen gevierd: van trouwfeesten tot het verwelkomen van nieuwe generaties die de magie van de Bastille ontdekten. Het is geweldig om te zien hoe velen zich hier hebben ontplooid, hun passies hebben gevolgd en indrukwekkende carrières hebben opgebouwd in diverse sectoren, van de entertainmentindustrie tot het maatschappelijk werk.

Hierbij bedanken wij hartelijk de duizenden bands en artiesten die onze avonden hebben gevuld met muziek, entertainment en plezier. Hun optredens waren het kloppende hart van de Bastille en brachten ons samen in een gedeelde liefde voor live muziek. Daarnaast waren ook onze avonden met spellen, studentenfeesten en speciaalbier een groot succes, die voor unieke en onvergetelijke avonden zorgden.

We zijn ongelooflijk trots op wat we allemaal hebben bereikt in dit pand, ondanks zijn uiterlijk. We hebben met beperkte middelen verbeteringen doorgevoerd, eventuele overlast tot een minimum beperkt, en bovenal een huiselijke en veilige sfeer gecreëerd voor iedereen. Het is geruststellend om te weten dat de essentie van de Bastille niet in het gebouw zelf zit, maar in de gemeenschap die we samen hebben opgebouwd. We kijken ernaar uit om dit voort te zetten onder een nieuw dak!

Ter afscheid van ons geliefde pand aan de Spoorstraat 11, organiseren we op 13 april een groot feest. We nodigen iedereen uit om samen met ons herinneringen op te halen en afscheid te nemen. Binnenkort volgt meer informatie over dit evenement.