Aankomende evenementen

Er zijn op het moment geen evenementen gepland. Houd onze agenda in de gaten voor nieuwe evenementen!

Afgelopen evenementenKleding- en planten ruil

18 MEI

Deuren open: 15:00
Entree: €0.00

Meld je aan

18 mei organiseert Kontakt een kleding- en planten ruil bij ons! Heb je nog oude kleding dat een tweede (of zelfs derde) leven verdient, dan is dit het moment om daar wat mee te doen! Voor meer details, check onze informatieve poster. Daar staat ook meer info over de (super leuke) planten ruil die erbij hoort.

Conclusie? Kom 18 mei naar kleding- en planten ruil in De Bastille, Spoorstraat 11. ps. Iedereen is welkom, dus nodig vooral mensen uit om ons te joinen op deze gezellige middag!

Springerpark Live - Hallo Venray

14 MEI

Deuren open: 14:00
Entree: €0.00

Meld je aan

Op zaterdag 14 mei is er live muziek in het Springerpark! De bekende rockband Hallo Venray komt langs om er een mooie middag van te maken in het park. Bij deze Haagse groep wier Amerikaanse gitaarrock met droge, Nederlandse humor is doorspekt, klinkt qua geluid altijd wel iets van Neil Young door, hoewel niet altijd even nadrukkelijk. Denk gitaarrock, denk Americana. Ook sporen van Velvet Underground zijn te achterhalen. Ex-cabaretier Henk Koorn is de centrale man, zowel op het podium, waar hij een reputatie als (droog-)komiek opbouwt, als in de hoedanigheid van songschrijver. Hun nieuwste album kreeg van de vaderlandse pers louter lovende kritieken.

Een voorprogramma is er ook: deze maken we zsm bekend. Kom jij ook gezellig een doen in de zon? En genieten van de heerlijke muziek van Hallo Venray? Buckets verzorgd bovendien heerlijk streetfood deze middag! Entree is gratis.

Het Gezelschap

25 APR

Deuren open: 21:00
Entree: €12.50

Meld je aan

Je kent Jordy Dijkshoorn misschien als stuiterende frontman van de Rotterdamse rapformatie De Likt, maar hij heeft genoeg energie om er nóg een band op na te houden: Het Gezelschap. Dit supertrio bestaat behalve Jordy Dijkshoorn uit Juno Rissema (de excentrieke nachtburgemeester van Dordrecht) en BrandWerk-MC Diggy Rast. Samen met beatmakers Kevin Stam (BrandWerk) en Deon (Deon Custom) brengen ze heftige hiphopelectro die bij voorkeur live geconsumeerd dient te worden. Geheel in een traditie die Jules Deelder ook zou bevallen, is Het Gezelschap een bijzonder mondig drietal nachtuilen met een voorliefde voor het gesproken - of geschreeuwde - woord. Ze leveren hiphopelectro zoals je van De Likt gewend bent, maar dan met vlagen blues en spoken word er doorheen. Zo ontstaat een wisselwerking die op het eerste gezicht heel vreemd lijkt, maar in de kern bijzonder goed aansluit. Of zoals nachtburgemeester Rissema zou zeggen: Verlossing voor de gevangenis van je geest!

Begin 2020 komt het debuutalbum van dit Zuid-Hollandse trio getiteld "De Plaat" uit. Precies op tijd om je nog effe in te luisteren voor het nu al legendarisch optreden in De Bastille! “Soms is het leven mooi Soms zit het leven even tegen Het is Dood en verderf Het is Geneuk en een slecht geweten Soms druk op de borst Soms is de ziel versleten Soms enthousiasme en geluk Of hoe dat ook mag heten Soms kom je er mee weg Soms moet je er voor boeten Bewandel je dit pad Doe Het Gezelschap dan de groeten”

Smokey Attic

28 MRT

Deuren open: 21:00
Entree: €5

Meld je aan

Smokey Attic speelt voornamelijk dansbare blues- en rockmuziek met zo nu en dan een ballad om op adem te komen.

Ons motto is: We maken er samen een feestje van! Altijd en overal!

Milwaukee Wildmen + Support

2 NOV

Deuren open: 21:00
Entree: €0!

Meld je aan

Wegens een 30e verjaring en vele ongevierde verjaardagen organiseren Myrthe en Bruno een feestje in de Bastille met live optredens. Gratis entree! (Al is elke donatie welkom)

Hoewel een tweede band nog niet bevestigd is, kunnen we wel mededelen dat deze avond niemand minder dan de psychobilly rockers van Milwaukee Wildmen acte de présence geven, een unicum voor deze kleine stad. Erg toepasselijk, daar ook deze band hun oorsprong vindt in 1989, een bijzonder goed jaar. Met klassiekers onder hun naam als Get In The Pit en Eurotrash staan deze heren garant voor een strakke liveshow en een goed feestje!

The ObnoXious + Emergendizer

12 OKT

Deuren open: 21:00
Entree: €5

Meld je aan

The ObnoXious is al 30 jaar Rotterdams trots op het gebied van authentieke hardcore. Never outdated, always energetic!

Emergendizer speelt (on)bekende crossoversongs van bands als Prong, Excel, Leeway, Crumbsuckers, Overkill, Cro-Mags, Nuclear Assault, SOD, Poison Idea, Attitude Adjustment Mucky Pup enz.

Stiknaats

7 OKT

Deuren open: 21:00
Entree: €5

Meld je aan

We hebben de bands Stiknaats, Mantis en The Frank Fish Band met een bak herrie en lekkere punk op ons podium staan!

Stiknaats Unusual. Wierd. Unexpected. This is what Stiknaats will be bringing to each gig. Stiknaats is a Grunge/Punk band that understands the sound of the 90's and they will shove it in your face in their own preternatural way. With influences of Nirvana, Offspring and Primus they make these prodigious creations which leaves the audience not knowing what they can expect. The lyrics contain dirty, sleazy humor and a portion of daily resentment. So scratch open your crusts and let the decibels buzz your ears. Mantis Hier een link naar hun EP op soundcloud: Soundcloud De jonge Dordtse band is nog niet zo lang bezig. Ze hebben elkaar in Mei 2016 leren kennen. Sinds de eerste dag is er een goede klik tussen de 3 jongemannen en gaat het lekker met Mantis. De eerste demo EP is uitgebracht op 9 Februari en ze werken nu hard verder aan hun reputatie. Wat je kan verwachten is stevige bluesrock georiënteerde songs waar een flinke dosis gitaarsolo’s zeker niet mogen ontbreken.

RAJ & Bismut

10 JUN

Deuren open: 21:00
Entree: €6

Meld je aan

Italiaanse doomsters RAJ (met ex-leden van o.a. Veracrash) komen naar De Bastille! Als voorprogramma zal het Nijmeegse Bismut de taak om de avond te openen voor z'n rekening nemen. Neem maar een blok handzeep mee, want dit zal moddervet gaan worden.

BoomBastille Reggae Party

15 APR

Deuren open: 21:30
Entree: €5

Meld je aan

Lions of Zion Gates en Roots Commandment komen zaterdag 15 april een feestje bij ons bouwen.

Wij gooien om 21:00 de deuren open, en de show begint om 21:30.

Bastille Death Fest

07 APR

Deuren open: 21:00
Entree: €5

Meld je aan

With: Tortharry (CZ), Bloodphemy (NL) and Tribal Spirits (NL).

This will be Bloodphemy's release party so if you want to be the first to get the new goodies, be sure to check in!