Aankomende evenementen

Er zijn op het moment geen evenementen gepland. Houd onze agenda in de gaten voor nieuwe evenementen!

Afgelopen evenementenHet Gezelschap

25 APR

Deuren open: 21:00
Entree: €12.50

Meld je aan

Je kent Jordy Dijkshoorn misschien als stuiterende frontman van de Rotterdamse rapformatie De Likt, maar hij heeft genoeg energie om er nóg een band op na te houden: Het Gezelschap. Dit supertrio bestaat behalve Jordy Dijkshoorn uit Juno Rissema (de excentrieke nachtburgemeester van Dordrecht) en BrandWerk-MC Diggy Rast. Samen met beatmakers Kevin Stam (BrandWerk) en Deon (Deon Custom) brengen ze heftige hiphopelectro die bij voorkeur live geconsumeerd dient te worden. Geheel in een traditie die Jules Deelder ook zou bevallen, is Het Gezelschap een bijzonder mondig drietal nachtuilen met een voorliefde voor het gesproken - of geschreeuwde - woord. Ze leveren hiphopelectro zoals je van De Likt gewend bent, maar dan met vlagen blues en spoken word er doorheen. Zo ontstaat een wisselwerking die op het eerste gezicht heel vreemd lijkt, maar in de kern bijzonder goed aansluit. Of zoals nachtburgemeester Rissema zou zeggen: Verlossing voor de gevangenis van je geest!

Begin 2020 komt het debuutalbum van dit Zuid-Hollandse trio getiteld "De Plaat" uit. Precies op tijd om je nog effe in te luisteren voor het nu al legendarisch optreden in De Bastille! “Soms is het leven mooi Soms zit het leven even tegen Het is Dood en verderf Het is Geneuk en een slecht geweten Soms druk op de borst Soms is de ziel versleten Soms enthousiasme en geluk Of hoe dat ook mag heten Soms kom je er mee weg Soms moet je er voor boeten Bewandel je dit pad Doe Het Gezelschap dan de groeten”

Smokey Attic

28 MRT

Deuren open: 21:00
Entree: €5

Meld je aan

Smokey Attic speelt voornamelijk dansbare blues- en rockmuziek met zo nu en dan een ballad om op adem te komen.

Ons motto is: We maken er samen een feestje van! Altijd en overal!

Milwaukee Wildmen + Support

2 NOV

Deuren open: 21:00
Entree: €0!

Meld je aan

Wegens een 30e verjaring en vele ongevierde verjaardagen organiseren Myrthe en Bruno een feestje in de Bastille met live optredens. Gratis entree! (Al is elke donatie welkom)

Hoewel een tweede band nog niet bevestigd is, kunnen we wel mededelen dat deze avond niemand minder dan de psychobilly rockers van Milwaukee Wildmen acte de présence geven, een unicum voor deze kleine stad. Erg toepasselijk, daar ook deze band hun oorsprong vindt in 1989, een bijzonder goed jaar. Met klassiekers onder hun naam als Get In The Pit en Eurotrash staan deze heren garant voor een strakke liveshow en een goed feestje!

The ObnoXious + Emergendizer

12 OKT

Deuren open: 21:00
Entree: €5

Meld je aan

The ObnoXious is al 30 jaar Rotterdams trots op het gebied van authentieke hardcore. Never outdated, always energetic!

Emergendizer speelt (on)bekende crossoversongs van bands als Prong, Excel, Leeway, Crumbsuckers, Overkill, Cro-Mags, Nuclear Assault, SOD, Poison Idea, Attitude Adjustment Mucky Pup enz.

Stiknaats

7 OKT

Deuren open: 21:00
Entree: €5

Meld je aan

We hebben de bands Stiknaats, Mantis en The Frank Fish Band met een bak herrie en lekkere punk op ons podium staan!

Stiknaats Unusual. Wierd. Unexpected. This is what Stiknaats will be bringing to each gig. Stiknaats is a Grunge/Punk band that understands the sound of the 90's and they will shove it in your face in their own preternatural way. With influences of Nirvana, Offspring and Primus they make these prodigious creations which leaves the audience not knowing what they can expect. The lyrics contain dirty, sleazy humor and a portion of daily resentment. So scratch open your crusts and let the decibels buzz your ears. Mantis Hier een link naar hun EP op soundcloud: Soundcloud De jonge Dordtse band is nog niet zo lang bezig. Ze hebben elkaar in Mei 2016 leren kennen. Sinds de eerste dag is er een goede klik tussen de 3 jongemannen en gaat het lekker met Mantis. De eerste demo EP is uitgebracht op 9 Februari en ze werken nu hard verder aan hun reputatie. Wat je kan verwachten is stevige bluesrock georiënteerde songs waar een flinke dosis gitaarsolo’s zeker niet mogen ontbreken.

RAJ & Bismut

10 JUN

Deuren open: 21:00
Entree: €6

Meld je aan

Italiaanse doomsters RAJ (met ex-leden van o.a. Veracrash) komen naar De Bastille! Als voorprogramma zal het Nijmeegse Bismut de taak om de avond te openen voor z'n rekening nemen. Neem maar een blok handzeep mee, want dit zal moddervet gaan worden.

BoomBastille Reggae Party

15 APR

Deuren open: 21:30
Entree: €5

Meld je aan

Lions of Zion Gates en Roots Commandment komen zaterdag 15 april een feestje bij ons bouwen.

Wij gooien om 21:00 de deuren open, en de show begint om 21:30.

Bastille Death Fest

07 APR

Deuren open: 21:00
Entree: €5

Meld je aan

With: Tortharry (CZ), Bloodphemy (NL) and Tribal Spirits (NL).

This will be Bloodphemy's release party so if you want to be the first to get the new goodies, be sure to check in!

Placebotox, Kort Door de Bocht en Utlinks

25 Feb

Deuren open: 21:00
Entree: €5

Meld je aan

De Bastille gaat weer eens terug naar goede oude punk. Met platen als "Gewoon TEGEN", nummers die niet langer duren dan 2 minuten en met een muur van herrie moet het wel goed komen! Deze drie doorgewinterde punk bands raggen er lekker op los. Snel, hard en lomp, dat is het doel van vanavond! Laat je wegblazen door nummers met humor, lompe teksten, scherpe opmerkingen en raggende gitaren. Punk zoals het hoort, niet lullen maar spelen! Steun je lokale bands, kom ons versterken en brul met ons mee!

Placebotox Het legendarische Hass Und Gewalt liet een aantal jaren geleden al horen dat je niet per se Duits hoeft te zijn om Deutschpunk te maken. Placebotox uit Utrecht draait de zaken nu vrolijk om want deze drie in Nederland vertoevende Duitsers hebben juist een ouderwets Nederpunkplaatje uitgebracht. Placebotox klinkt dan misschien niet altijd even strak als de bandnaam doet vermoeden, toch mag dit de pret niet drukken. Sterker nog, het hoort er gewoon bij en draagt alleen maar bij aan het authentieke sfeertje. Met teksten over irritante hangouderen en de vervelende typisch Nederlandse regeltjescultuur zit het met de inburgering van deze Duitsers in ieder geval wel snor (no pun intended). Kort Door de Bocht Toen't koud was hebben we voor het eerst afgesproken. Piel piel, naampje erbij, en klaar is kort. En nu maken we af en toe zelfs bijna precies wat we willen. En dat bevalt zo goed dat we dat we eigenlijk nooit ophouden. Soms lijkt het zelfs haast of we iets spelen dat lijkt op wat we eerder speelden. Optredens? Successen? Allemaal even "onevenaardbaar!" Oh ja, we deden niet aan lokale zuid-Engelse tradities, maar hebben nu wel een bassist. Utlinks Vier Utregse jonge honden die jaren 80 hardcore-punk spelen, maar dan veel sneller. De (zelf-gekroonde) snelste band van de Benelux, Utlinks doet met muziek wat je ouders in de slaapkamer doen. Keihard pompen, even op adem komen, en dan weer een volle tweeenhalve minuut er 100% tegen aan! Dit is niet voor de groentjes, maar de ervaren, doorgewinterde punker. Elke keer in staat om het publiek met een muur van geluid en sexy danspasjes weg te blazen. Met hun album Te Kort heeft Utlinks al internationale doorbraak gehaald door van Bunnik tot Burma naamsbekendheid te maken.

Seconds to the Hour

19 Nov

Deuren open: 21:00
Entree: €2

Meld je aan

Seconds to The Hour is a rock band from Utrecht, the Netherlands consisting of 5 deeply committed members. Daisy-D is een Woerdense rockband met een eigen repertoire aan lekker in het gehoor liggende, dansbare nummers. Johnnymen is een band uit Zuidwest Nederland, opgericht om de teksten van Johan van Drunen een muzikale fundering te geven. De band bestaat sinds drie jaar uit 4 vaste krachten, zo nu en dan aangevuld met gastmuzikanten.

STTH's musical style is best described as grunge rock with a slight metal edge. The band's original material comes straight from the heart and strikes right to the gut. All of STTH's members have a 20-year track record in the band's established genre while also contributing their individual touch to Seconds to The Hour's trademark rock experience: heavy metal's base-drum staccato, grunge's raw rhytmic guitar riffs complementing a mean bluesrock lead guitar over funky basslines. The band's signature vocals are taken from Seattle to a place only the singer envisioned they could go.